lauantai 2. huhtikuuta 2016

Hotellien aamiainen


Resultado de imagen de breakfast hotel  Resultado de imagen de breakfast hotel
Aamiainen on hotelliravintoloiden merkittävimpiä palvelumuotoja, joka viikonpäivästä riippuen tarjoillaan yleensä kello 7-11 välillä.

Resultado de imagen de breakfast hotel  Resultado de imagen de breakfast hotel
Aamiaisen hinta voi vaihdella melko paljon ja riippuu esimerkiksi hotellin yleisestä hintatasosta ja aamiaisen monipuolisuudesta. Suomessa aamiainen sisältyy yleensä hotellihuoneen hintaan.
Aamiainen voidaan jaotella tarjoilutavan perusteella noutopöytäaamiaiseen, pöytään tarjoiltavaan aamiaiseen ja huoneaamiaiseen. Näistä yleisin on noutopöytäaamiainen, jossa asiakas voi itse koota haluamansa aamiaisen tarjolla olevista tuotevaihtoehdoista. Huoneaamiainen sen sijaan on melko harvinainen ja yleensä siitä peritään lisämaksua.
Myös hotelleissa aamiainen voidaan jaotella myös sisältönsä mukaan esimerkiksi>
Suomalainen: leipää, puuroa, hedelmiä tai marjoja, jogurttia, viiliä, leikkeleitä, juustoa ja munia. Juomana voi olla esimerkiksi maitoa, tuoremehua, teetä, kahvia tai kaakaota.
Resultado de imagen de suomalainen aamiainen
Englantilainen: munia eri muodoissa, paistettua pekonia, paahtoleipää, teetä tai kahvia. Usein tarjotaan myös paistettuja herkkusieniä, paistettuja tomaatteja ja valkeita papuja tomaattikastikkeessa.
Resultado de imagen de english breakfast
Mannermainen: sisältää voisarven ja marmeladia, ehkä myös juustoa, sekä kahvia tai teetä.
Resultado de imagen de french breakfast
 Amerikkalainen. sisältää pekonia, kinkkua, kananmunaa, makkaraa, hedelmiä, muroja ja kahvia sekä amerikkalaisia pannukakkuja vaahterasiirapin kera.
Resultado de imagen de american breakfast

Alalla korostuvat palvelualttius, taito valmistaa hyvää ja maistuvaa ruokaa, taloudellisuus, hygieniaosaaminen ja yhteistyötaidot. Palvelun onnistumisessa tärkeimpiä tekijöitä ovat työntekijöiden ammattitaito ja palveluhalukkuus. Asiakkaiden tarpeet ja odotukset ovat palvelun lähtökohta.

Tarjoilijat ottavat vastaan ruokatilauksia ja antavat ruoka- ja juomasuosituksia asiakkaille. Tehtäviin kuuluu myös ruoan tarjoilu ja laskuttaminen sekä pöytien kattamista ja siistimistä.

Resultado de imagen de breakfast waitress

Keittiöpäällikkö vastaa ravintolan keittiön toiminnasta. Hän suunnittelee ja johtaa keittiön ja henkilökunnan työtä sekä vastaa raaka-aine- ja muista hankinnoista. Hän laatii ruokalistat ja osallistuu tarvittaessa ruoan valmistukseen.

Resultado de imagen de breakfast chef

Ravintolapäällikkö vastaa ravintolan toiminnasta. Hän suunnittelee ja johtaa tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja myyntityötä ravintolassa.

Asiakasryhmät erilaistuvat, ja asiakkaat odottavat yhä useammin yksilöllisiä palveluja. Asiakkaat valitsevat ruokapaikan ruoan laadun, hintatason, ravintolan siisteyden ja palvelun ystävällisyyden perusteella.

Resultado de imagen de breakfast hotel


Ruoassa ratkaisevat mm. maku, monipuolisuus, terveellisyys, raaka-aineiden kotimaisuus, ruoan määrä ja lisäaineettomuus. Erikoisruokavaliokysyntä lisääntyy edelleen, samoin lähiruoan, luomuelintarvikkeiden ja kevyttuotteiden kysyntä. Eläintuotannon eettisten kysymysten sekä ympäristöarvojen merkitys korostuu kuluttajien tekemissä valinnoissa.

Resultado de imagen de breakfast hotel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti